New challenges

Time for new job and new challenges.

After almost 1.5 year at VBS AB/Multidesign AB it´s now time for something new. Tomorrow you will find me at Brodit AB, working in marketing/communication. I´m really looking forward for this. Going from a company with 6 employees to a company with 100 + employees.

I will work with web, print and product photographing. I´m really looking forward to this. A little sad to leave cross media and Direct smile, but who knows, perhaps Brodit AB start to communicate trough Direct smile 😉

Gubbakvarten

Konstaterar att Gubbakvarten börjar bli tradition på helgerna. En lätt lunch och sedan pang in i sängen och ryggläge. Men detta bjuder jag mig själv på. Tiden finns, inget jagar mig så va fan jag ligger kvar. 

London in may

In the end of may, it will be traveling to London, hang out with Anna and we will fill the memory cards ,
A visit to the Tower of London is planned, will be great.

Förtvivlad

Blir förtvivlad över vad som händer i Gaza.
Hur kan Israel tillåtas krossa ett folk.

Visst krävs två för att skapa konflikt men de minst sagt ojämna förhållandena gör ju att Israel urskillningslöst krossar Gazas folk. Barn, kvinnor, marknader, skolor, ambulanser…Allt åker med. Att vi i trygga Sverige nu ska gnälla över att vi inte har råd att ta emot flyktingar gör mig bara mer förtvivlad. Självklart ska vi hjälpa både på plats och hemma i trygga Sverige. Den/de som inte kan känna med folket i Gaza tycker jag synd om.
Länder i Sydamerika plockar hem sina ambassadörer för att markera mot Israel medan det från väst är i mitt tycke väldigt tyst. Jag inbillar mig dock att ”vi” är väldigt aktiva i det tysta, att ”vi” trycker på mot Israel på sätt som inte alltid syns i media. För inte sitter vi väl bara och tittar på….eller..
Kom på mig själv att leta efter ursprungsland när jag var och handlade senast. Hade tomaterna kommit från Israel så får vi klara oss utan.
SD vill ju inte ta emot flyktingar utan enbart hjälpa på plats. Tycker det är dags för Jimmy Åkesson med anhang att åka till Gaza nu då.

 

Semester

Första semesterdagen är här. Vädret är svalt, mulet och med några droppar regn till och från. För mig som inte är någon vän av stekande sol får man nog säga att semestern börjar bra. Kan leka med lite bilder och kika på en kurs hos Moderskeppet utan att få allt för dåligt samvete.
På fredag styr man mot London för hälsa på dottern som flyttat dit. Man blir galet stolt över kidsen som tidigt drar iväg och fixar både boende och jobb. Ska bli riktigt roligt att hälsa på Anna och se hur hon har det. Man vet ju hur London vädret brukar vara så det ska väl passa mig.

Peekaboo
Peekaboo

Kameran ska med. Här kan man (tror jag) få utlopp för lite streetphoto. Bör ju vara lite lättare i en miljonstad än i Skövde där det är allt för glest för att inte säga folktomt.

 

Stranden

Badbyxor kanske jag borde packat inför helgen i Kungshamn/Smögen.

Kamerautrustningen var komplett vilket innebar att jag anländer till havsbadet med allt i kamera väg + en mac book men inga badbyxor. Nu var det ju mitt sällskap som tyckte detta var ett jätteproblem, själv tyckte jag nog att jag hade med mig det jag behövde. Varmt var det riktigt varmt men att kliva ner i havet pga värmen njaaaa. Tog en tur med kameran bland klipporna istället.

Smögen
Smögen

Utmanade mig själv under klippromenaden, istället för att vara trigger happy försökte jag ta en bild per tillfälle. Rassla iväg bilder i mängd så blir väl alltid en bra.  Tanken är att få en bra bild på färre exponeringar. Bra träning tror jag. Kräver tålamod och planering.

Utmaningar

Att få en eller flera utmaningar är väl det bästa som finns.

Det är precis det som händer på jobbet. Nya maskiner (printer och efterbehandlare), nya programvaror och som grädde på moset ett web to print projekt att sätta tänderna i. Tycker man detta är roligt, vilket jag gör kan man  jobba hur mycket som helst. Kan faktiskt sträcka mig så långt att den stundande semestern känns som att den är lite i vägen.

Nya utmaningar
Nya utmaningar

Tv4

Svt har under några år producerat Korrespondenterna, en riktig braksuccé.  Svt:s utrikeskorrar fördjupar sig i ett ämne med vinklar från alla världens hörn.
Nu börjar Tv4 marknadsföra programmet Korrarna. Jag har naturligtvis inte sett programmet ännu men visst känns det som en typisk Tv4 ripoff. Svt skapar en succé och sedan dröjer det inte allt för länge innan samma programform dyker upp i Tv4. Måste ju kännas pinsamt för Tv4 korrar att apa efter kollegorna på Svt. Både självförtroendet och yrkesstoltheten måste ju få sig en rejäl törn.
Ska Tv4 likt Svt sända i 30min så kan man ju fundera över hur mycket fördjupning det blir då de ska klämma in reklam före, under och efter. Blir väl knappt 20min programtid.

Här är en länk till senaste Korrespondenterna.
http://www.svtplay.se/korrespondenterna

Börjar falla på plats

Sisådär.
Min timing med Moderskeppet kan inte vara bättre. Jag ger mig på WordPress genom trial and error, samtidigt som Moderskeppet lanserar en ny kurs i wordpress. klockren timing som passar mig perfekt, först testa och svära för att sedan börja hitta rätt, och till sist spets genom Moderskeppet. Nu börjar det se ut som jag vill, långt ifrån färdig men det blir man ju aldrig.

Nu är frågan om man ska förlora sig in i F1-kvalet eller köra något mer från Moderskeppet.